Mi ilyennek látjuk

Sára alapjában egy vidám, mosolygós kislány. Általában jókevű. Sírás csak akkor jellemző rá, ha fáradt, vagy ha fáj neki valami, pl. beteg.
Önállóan nem mozog, fejecskéjét nem tartja, bár az utóbbi időben egyre hosszabb időre sikerül megtartania. A kezeit és a lábait többnyire megfeszítve tartja, ilyenkor nehezen hajlítható, nehezen öltöztethető, de az utóbbi időben a mozgása is javuló tendenciát mutat.

Kezeivel nehezen tud nyúlni a tárgyakért, ha a kezébe adunk egy tárgyat akkor rá tud fogni, rövid ideig meg is tudja tartani, habár elég görcsösen.
Ha a lába a földet éri, megfeszíti magát örömében, ilyenkor a fejét is tartja. Lábfejével sokat spiccel, ezért nehéz cipőt adni rá.

Van ültetője, és speciális babakocsija is. Ha ezekben ül és közben szórakoztatjuk, vagy sétálunk vele akkor könnyen elviseli ezt a helyzetet. 

Könnyen megijed hirtelen mozdulatra, hang vagy érintés hatására.Nagyon figyel a környezetére, leginkább hallás utján: imádja a különböző beszédhangokat (kiváltképp a mély férfihangokat), állathangokat, hangszereket, egyéb vicces hangokat. Ilyenkor nagyokat nevet. Úgy gondoljuk, hogy sok mindent megért abból, ami körülötte történik, amit mondunk neki. Szeret zenét hallgatni.

Szemkontaktust ugyan nem lehet vele felvenni, de vannak jelei a látásának, pl. rápillant, megnéz tárgyakat.